Europees haar

Haarwerken van 100% Europees haar

Waarom een pruik van Europees haar?

Bij de meeste haarwerken van andere merken, wordt het haar ontkleurt, ontschubt en krijgt een siliconenlaag. De haarwerken van In Fix daarentegen, zijn gemaakt van 100% natuurlijk, onbehandeld Europees echt haar. Hierdoor gaan de haarwerken langer mee en hebben ze een natuurlijkere uitstraling.

Een In Fix haarwerk voelt en beweegt natuurlijk en integreert zich natuurlijk en onzichtbaar met je eigen haar.

 

 

 

Twee soorten haarwerk

Er zijn twee mogelijkheden als u kiest voor een In Fix haarwerk. U kunt een haarwerk volledig op maat laten maken. Het haar wat hiervoor gebruikt wordt is identiek in kleur, krul en structuur van uw eigen haar en wordt handgeknoopt.

Of u kiest voor een standaard haarwerk uit de collectie. Ook dit haarwerk is handgeknoopt en heeft als grote voordeel dat ze direct leverbaar zijn indien voorradig.

Haarwerken van Europees haar

Klik op de knop voor een gratis en vrijblijvende afspraak of bel 040-251 80 29
In Fix Hair-expert

Onze haarwerkspecialisten bij Peels Haarmode zijn ook In Fix Hair-experts. Samen met u gaan we opzoek naar een uniek haarwerk dat perfect bij u aansluit. Het kan zijn dat slechts een kleine haaraanvulling nodig is, maar ook een volledige pruik behoort tot de mogelijkheden.

Maatwerk

Als u kiest voor een maatwerk van In Fix Hair dan begint het allemaal met een afspraak bij uw haarwerkspecialist. Samen met u bepalen wij het soort aanvulling, de kleur en structuur van het natuurlijke haar én de meest comfortabele bevestiging. Vervolgens maken wij een gipsafdruk van uw hoofd zodat het haarwerk straks perfect zal aansluiten en het draagcomfort optimaliseert.

Deze afdruk en alle gegeven sturen wij vervolgens naar In Fix Hair in België, waar zij zorgvuldig een haarselectie maken uit duizenden staarten met 100% natuurlijk Europees haar. De gipsafdruk wordt naar de fabriek van In Fix Hair gestuurd in de Filipijnen. Daar wordt vervolgens een montuur gemaakt van tulle op basis van deze afdruk.

De geselecteerde staarten en het montuur wordt vervolgens weer naar ons in Eindhoven gestuurd. Daar kunt u het montuur nog een keer passen voordat het haar erop wordt geknoopt. En kunt u ook het geselecteerde haar zien waar uw haarwerk van gemaakt gaat worden.

Na uw goedkeuring, wordt alles weer naar de productiesite van In Fix Hair op de Filipijnen gestuurd. Daar worden de 100% natuurlijke Europese haren op een unieke en zorgvuldige manier een voor een manueel geknoopt onder constante kwaliteitscontrole. Dit intensieve arbeidsproces kan wel 7 tot 8 weken duren. U moet zich dus wel beseffen dat er enige tijd overgaat voordat uw maatwerk klaar is, maar zeker de moeite waard.

Gratis intake gesprek

U kunt altijd een afspraak maken voor een gratis intake gesprek. Hierbij gaan we opzoek naar de passende oplossing voor uw probleem.

Kiest u uiteindelijk niet voor een haarwerk van In Fix. We hebben zo'n 700 pruiken en haarwerken op voorraad. Het grootste assortiment van alle bekende merken maar ook een eigen exclusieve collectie die u nergens anders vindt. Je kan in alle rust en privacy in onze gezellige haarwerkcabines direct de verschillende modellen passen.

Studiereis naar de Filipijnen
Aan het begin van dit jaar kregen we van Luc en Katrien, de eigenaren van In Fix Hair, een uitnodiging om met een aantal Nederlandse en Belgische collega-haarwerkers een werkbezoek te brengen aan hun knoopateliers in Legazpi op de Filipijnen. Dit stond al een heel lange tijd op onze bucketlist, en we aarzelden dan ook geen moment om op de uitnodiging in te gaan. De haarwerken van In Fix Hair worden geknoopt van het beste Europese haar en behoren tot het mooiste wat er op dat gebied te koop is.

We vertrokken op zondag 5 mei vanaf Schiphol en kwamen na 16 uur vliegen en een tussenstop in Dubai op maandagavond 19.00 uur lokale tijd aan in het zeer warme Manilla, waar we hartelijk ontvangen werden door Luc. Na een zeer korte nacht moesten we om 4.30 uur weer inchecken voor de binnenlandse vlucht naar Legazpi, een kleine provinciestad in het zuiden van Luzon, het grootste eiland van de Filipijnen op een uur vliegen van Manilla. Legazpi ligt enkele kilometers verwijderd van een van de meeste actieve vulkanen van de Filipijnen, de Mayon, 2462 meter hoog met een bijna perfecte kegelvorm, die is ontstaan als gevolg van de vele uitbarstingen. In de laatste 400 jaar zijn er meer dan 50 uitbarstingen geregistreerd en daarmee is het de actiefste vulkaan van de Filipijnen. De dodelijkste uitbarsting was die van 1814, toen enkele plaatsen werden bedolven door lava en ongeveer 1200 mensen om het leven kwamen. Overal in het landschap zie je de resten van die uitbarsting: keien zo groot als een bus die tientallen kilometers in de omtrek zijn neergekomen. In 2009 kwam de vulkaan voor het laatst opnieuw tot leven.

Op Legazpi Airport werden we door Katrien ontvangen en vertrok ons hele gezelschap in twee busjes door het drukke verkeer van honderden scooters en bontgekleurde tuktuks naar het hotel voor het ontbijt, waarna de meesten van ons nog wat nachtrust gingen inhalen. ’s Middags hebben we een tour gemaakt in en rond de stad en kregen we een goed beeld van de omgeving, en de omstandigheden waarin de plaatselijke bevolking leeft. Er is heel veel activiteit op straat, er zijn kleine winkeltjes en ambachtslieden die op de stoep van alles maken en repareren, en heel veel scootertjes waarop van alles en nog wat. Zelfs hele gezinnen worden erop vervoerd.

In de dagen daarna bezochten we de knoopateliers; het uiteindelijke doel van onze reis. Wat dit bezoek zo bijzonder maakt, is het feit dat Luc en Katrien erin zijn geslaagd om onder bijzonder lastige omstandigheden op de Filipijnen, waar het voor buitenlanders niet mogelijk is om bezittingen te hebben, met behulp van een Filipijnse partner meneer Bonafe, drie grote knoopateliers op te zetten. Ze reizen zelf 4 keer per jaar op en neer.

In totaal werken er in die drie vestigingen zo’n 250 medewerkers die alleen maathaarwerken van eersteklas Europees haar knopen. Na weer een 'avontuurlijke rit' van een uur kwamen we aan bij het eerste knoopatelier, waar we hartelijk ontvangen werden door de supervisors van het atelier. Het was mooi om te zien hoe Luc en Katrien op handen gedragen worden door alle medewerkers, en ze vonden het ook wel spannend, want het was de eerste keer dat ze bezoek kregen van hun opdrachtgevers.

Wat ons vooral opviel, waren de schone en ruim opgezette werkruimtes en prima arbeidsomstandigheden voor het personeel, en het was het heel bijzonder om het hele proces te zien van de ontvangst van de mal en het maatwerkformulier tot aan het uiteindelijke eindproduct, het haarwerk.

Het was niet alleen kijken, maar we moesten natuurlijk ook zelf aan de bak. We kregen instructies rond het maken van het montuur, maar ook het knopen van het haar, wat haar voor haar gebeurt met een ontzettend klein naaldje. Een ervaren medewerker is ongeveer 6 weken bezig met het knopen van een full-cap pruik. De medewerkers worden allemaal intern opgeleid en het duurt ongeveer 6 maanden voordat ze kunnen worden ingezet in de productie. Na het zien van dit alles kun je alleen nog meer respect en bewondering hebben voor het vakmanschap en de precisie waarmee deze haarwerken worden vervaardigd.